In de cursus komt uitgebreid aan de orde hoe je in Indesign een digitaal magazine of boek opbouwt dat specifiek geschikt is voor de iPhone, iPad, Samsung of andere smartphones of tablets. Dat kan in InDesign op verschillende manieren; als een Epub, een interactieve PDF of een digitale publicatie. In de snel groeiende markt voor digitale publicaties zijn kennis en vaardigheden op het gebied van deze digitale publicatiemogelijkheden onontbeerlijk.

Je kunt in het inDesign-bestand interactieve elementen toevoegen, zoals animaties, video’s, panorama’s, scrollable layers en links en publiceren als Epub of als interactieve PDF. Met de huidige Adobe versies is het maken van deze publicaties vanuit Indesign een stuk eenvoudiger geworden. Voor het publiceren van boeken, tijdschriften en andere publicaties die je eerst alleen kon laten drukken of printen, leer je nu hoe je deze digitaal kunt publiceren als e-book. Je leert hoe je de publicatie kunt vormgeven door het gebruik van alineastijlen en afbeeldingen, en interactief te maken door het toevoegen van navigatie en hyperlinks.

Studieprogramma Indesign Vervolg PDF en ebook

 e-books en PDF

  • Bestandsformaten Pdf, Epub en SWF
  • Stijl en vormgeving
  • Werken met afbeeldingen
  • Werken met navigatie
  • Exporteren van InDesign naar Epub formaat
  • Interactieve PDF in e-readers.

De interactieve mogelijkheden binnen Indesign kun je uitbreiden door om te leren gaan met HTML CSS en javascript. Dit leert u in de cursus HTML en CSS Basis met Dreamweaver
Daaropvolgend kunt u met meer kennis van CSS uw interactieve mogelijkheden en uw DPS-design nog een flinke stap verder brengen. Hiervoor verwijzen we u naar de cursus HTML en CSS Vervolg Technieken .

De opleidingen Animation en Audio Video zijn speciaal gericht op het maakproces van het interactieve beeldmateriaal zelf. Mocht je je hierin verder willen verdiepen dan raden wij je deze, onlangs vernieuwde, opleidingen ten zeerste aan.