Gmi designschool en STAP budget:

Gmi designschool is aanbieder van opleidingen die in aanmerking komen voor het STAP budget. Je hebt hiervoor van ons een STAP AANMELDBEWIJS nodig. Lees hier hoe het je het kunt aanvragen:

Voor de eerstvolgende aanmeldperiode bij het UWV geldt:

Aanvraagtijdvak UWV
Eerste startdatum cursus
Uiterlijke startdatum cursus
1 november/ december 30 november 31 maart 2023

STAP 1:

Ga op deze website naar de cursus of opleiding waarvoor je graag de subsidie wilt inzetten.

STAP 2:

Zoek daar de juiste startdatum. Let op, deze mag pas beginnen 4 weken na datum aanvraag. Je hoeft je niet in te schrijven voor de cursus of opleiding, tenzij je deze ook wilt volgen als je het STAP budget niet krijgt.

STAP 3:

Voor het STAP AANMELDBEWIJS: Klik op de grote groene knop: “€ 1.000,- STAP subsidie” en vul het formulier volledig in. Deze knop vind je ook bij iedere cursus of opleiding die door ons is aangemeld bij het UWV en hieronder.

STAP 4:

Je krijgt het STAP AANMELDBEWIJS z.s.m. via Gmi designschool als pdf toegemaild. Dit bewijs heb je nodig om bij DUO de subsidie aan te vragen.

STAP 5:

Log bij DUO in met je digi-id. Zoek bij de aanbieders naar Gmi designschool, en kies de door jou gekozen cursus/opleiding. Upload hier het STAP AANMELDBEWIJS dat je van Gmi designschool hebt gekregen.

Heb je vragen of lukt er iets niet? neem aub contact op met ons: Telefoon: (020) 346 30 90

Aanvraagtijdvakken

Op het aanmeldbewijs staat de meest actuele startdatum en de (uiterlijke) einddatum van de scholing. Deze mag afwijken van de startdatum zoals opgenomen in het STAPscholingsregister.  De startdatum bepaalt in welke tijdvak een aanvraag gedaan kan worden. Zoals je ziet kan een scholingsactiviteit die ver in de toekomst ligt in aanmerking komen voor 2 tijdvakken.

Aanvraagtijdvak Eerste startdatum* Uiterlijke startdatum
1 maart / april 30 maart 31 juli 2022
2 mei / juni 30 mei 30 september 2022
1 juli / augustus 30 juli 30 november 2022
1 september / oktober 30 september 31 januari 2023
1 november/ december 30 november 31 maart 2023

*Tijd tussen aanvraag en start is tenminste 4 weken. Ieder dag dat iemand later aanvraagt dient de scholing ook later te beginnen. Een aanvraag die 4 weken ná het aanvraag tijdvak start komt altijd in aanmerking.

Gmi en STAP:

Gmi designschool is aanbieder van opleidingen die in aanmerking komen voor het STAP budget. Je kunt het STAP budget gebruiken voor een korte cursus of als deelbetaling aan een langere opleiding. Vanaf 2 Mei 2022 kun je voor al onze opleidingen en cursussen  STAP subsidie aanvragen.

Om je STAP budget van € 1.000,- volledig te kunnen inzetten kun je bij goedkopere cursussen gebruik maken van de cursus met het woord STAP toegevoegd, bijvoorbeeld:

  • de cursus Illustrator Basis uit ons reguliere aanbod,
  • aangevuld met het examen uit de opleiding DTP basis
  • wordt dan voor de stap subsidie: Illustrator Basis STAP

Ook vind je wel twee modulen samengevoegd tot een langere module, bijvoorbeeld:

  • de cursussen After Effects Basis en After Effects Vervolg
  • worden samengevoegd tot: After Effects STAP

Zo kun je je stap-budget volledig en goed besteden.

STAP aanmeldbewijs

Bij elke cursus of opleiding van Gmi designschool waar de knop STAP AANMELDBEWIJS aanwezig is, kun je een aanmeldbewijs krijgen. Wij streven ernaar ons gehele aanbod in het STAP scholingsregister ter beschikking te stellen. Mocht jouw keuze er nog niet bij staan, laat ons dat svp weten, dan zullen we hier zo spoedig mogelijk voor zorgen.

Algemene info STAP budget

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

STAP-budget vervangt fiscale aftrek scholingskosten

Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling. Tot 1 januari 2022 was het voor werkenden en werkzoekenden mogelijk om bij de aangifte inkomstenbelasting scholingskosten af te trekken. Deze kosten zijn nu niet meer aftrekbaar.

STAP-budget aanvragen bij UWV

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden via het STAP portaal het STAP-budget aanvragen. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. De aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV.

DUO houdt lijst met opleidingen bij

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) houdt een register (scholingsregister) bij met opleidingen waarvoor mensen STAP-budget kunnen aanvragen. Een STAP-budget aanvragen kan alleen als de scholingsactiviteiten in het scholingsregister staan.

Helaas geen STAP subsidie gekregen, wat nu?

Werknemer gaat studeren, werkgever vergoedt studie
Het STAP-budget komt dus in de plaats van de fiscale aftrek van scholingsuitgaven. Toch is er in 2022 ‘slechts’ een budget beschikbaar voor 160.000 werkenden en werkzoekenden in Nederland op een beroepsbevolking van in totaal 9,7 miljoen personen (CBS). Daarom kan het voor werknemers een aantrekkelijke optie zijn om een studie te volgen die wordt vergoed vanuit de gerichte vrijstelling binnen de werkkosttenregeling (WKR).
Wanneer een werknemer een studie volgt die is gericht op het beroep – huidig of toekomstig – valt de vergoeding van studiekosten namelijk onder de gerichte vrijstelling binnen de WKR. Hierdoor kan een werkgever onbelast studiekosten verstrekken of vergoeden aan de werknemer. Dit verbetert niet alleen de arbeidsmarktpositie van de werknemer, maar zorgt ook voor meer talent retentie.