Bitcoin als digitale valuta, wordt op dit moment gezien als het digitale goud. Maar het is meer dan dat. De blockchain technologie die er aan ten grondslag ligt zal in de nabije toekomst verweven worden in onze maatschappij. Denk aan de financiele sector, the internet of things toepassingen, duurzame energie, etc.

Bitcoin in relatie tot energie verbruik

Waar op dit moment dossiers en databases centraal worden beheerd, is dat met de blockchain technologie gedecentraliseerd. Dat heeft grote voordelen voor de veiligheid van informatie en diensten, de snelheid om te kunnen delen, enz. Het decentraliseren van informatie zal grote gevolgen hebben voor de inrichting van, vooral de digitale, wereld. Veel bedrijven en organisaties gaan op dit moment aan de slag met deze vooruitstrevende technologie. We staan echter nog maar aan het begin van deze ontwikkeling.

Veel van deze bedrijven koppelen hun diensten en producten aan ‘digitale aandelen’, ook wel crypto currency genaamd. Bitcoin is de meest bekende, maar ook Ethereum, Ripple en Litecoin zijn daar voorbeelden van.

Tijdens de workshopavond hoor je veel meer over deze digitale valuta en de handel erin, de technoligie erachter, de blockchain, en de gevolgen die het heeft in de nabije toekomst zal hebben.

Vind je dit interessant? Geef dan je interesse in deze workshop aan. Bij voldoende belangstelling wil Gmi designschool graag deze workshop organiseren.

Wat houdt deze workshop in?

Een leuke gezellige avond, waarbij in 3 uur tijd het onderwerp behandeld wordt door een docent of een spreker van buiten. Tijdens de avond is er veel ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Dit alles onder het genot van een snack en een drankje of sapje.

Kijk verder bij de inhoud van het programma, voor de onderdelen die in ieder geval tijdens de workshop behandeld gaan worden

Heb je zelf een idee voor een leuke workshop?

Heb je zelf een idee voor een onderwerp dan horen we dat graag via ons contactformulier en kunnen we jouw onderwerp op de lijst toevoegen.

Ben je geinteresseerd in een of meerdere workshops?

Meld je interesse in een of meerdere workshops via het formulier op deze pagina. Bij voldoende aanmeldingen gaan we de workshop inroosteren en kun je je ervoor gaan inschrijven.

Programma Bitcoin en Blockchain

  • Algemene introductie
  • Blockchain als techniek
  • Bitcoin en andere digitale valuta
  • Effecten op ons digitale leven
  • Wat merken wij er nu al van?
  • Voor en nadelen
  • Blik op de toekomst