laatste update: 17-01-2022

Al onze klassikale lessen gaan gewoon door. Ook de avondlessen.

Bijgevoegde regel: altijd een mondkapje op, als 1,5 m afstand niet mogelijk is. Dus ook als je zit.

Er zijn slechts twee uitzonderingen op de mondkapjesplicht:

 1. Als het dragen van een mondkapje een belemmering vormt voor deelname aan het onderwijs, dan wel voor het verzorgen van onderwijs dan hoeft een mondkapje niet gedragen te worden.
 2. Bij het eten of drinken op een vaste zitplaats is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Wij vragen niet of je wel of niet bent gevaccineerd/geboosterd. Voor de veiligheid van onze cursisten en onze docenten houden we wel een paar Corona regels in stand.

 • In de gangen, in de lokalen, in onze office: 1,5 meter afstand houden
 • Handen en werkplek desinfecteren bij binnenkomst
 • Kantine blijft gesloten
 • Optimale ventilatie: raam tegen deur open ( svp warm kleden)
 • Neem svp een eigen etui met schaar, teken- en plak- materialen mee
 • Blijf thuis bij Covid gerelateerde gezondheidsklachten, je mag via zoom de les volgen. Stuur ons op tijd een mailtje dan sturen wij jou een link.

Specifiek gelden de volgende maatregelen voor de sector waar Gmi designschool onder valt:

Niet overheidserkende opleidingen:

Op eigen besloten locaties, business centra en dergelijke mogen trainingen / opleidingen zonder coronatoegangsbewijs. Er is geen beperking in groepsgrootte en anderhalve meter afstand is een advies geen formele plicht.

laatste update: 12-11-2021

Aanvullende Covid-regels lichte lockdown

Per 2 November 2021, zijn de Corona regels aangescherpt. Hier vindt u een algemeen overzicht van de coronamaatregelen per 2 november 2021.

Vanaf 12 November tot nader orde hebben wij een aantal aanvullende regels opgelegd gekregen die samenhangen met onze Branche.

 • Mondkapje verplicht, behalve als je op je plek zit.
 • Voor de rest gelden ook alle regels van de update 2-11-2021, deze regels zijn bij ons standaard gebleven.
update: 2-11-2021

Per zaterdag 25 september vervalt de 1,5 meter (als plicht). Hier vindt u een algemeen overzicht van de coronamaatregelen per 25 september 2021. Specifiek gelden de volgende maatregelen voor de sector waar Gmi designschool onder valt:

Niet overheidserkende opleidingen:

Op eigen locaties, business centra en publieke ruimtes als bibliotheken en buurthuizen
mogen trainingen / opleidingen weer zonder anderhalve meter afstand. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.

Aangepaste Regels bij Gmi designschool:

Wij gaan niet vragen of je wel of niet bent gevaccineerd. Voor de veiligheid van onze cursisten en onze docenten houden we daarom wel een paar Corona regels in stand.

 • In de gangen, in de lokalen, in onze office: 1,5 meter afstand houden
 • Handen en werkplek desinfecteren bij binnenkomst
 • Kantine blijft gesloten
 • Optimale ventilatie: raam tegen deur open ( svp warm kleden)
 • Neem svp een eigen etui met schaar, teken- en plak- materialen mee
 • Blijf thuis bij Covid gerelateerde gezondheidsklachten, je mag via zoom de les volgen

Klassikale lessen weer gestart!

Vanaf vrijdag 5 Maart geven we aan al onze dag cursussen en opleidingen weer klassikale lessen. Vanaf 10 Mei zijn ook onze avondlessen weer klassikaal. We nemen voorzorgsmaatregelen zoals vastgelegd in ons protocol:gmi-protocol-blijf-en-doe-veilig.pdf.

Les volgen bij klachten?

Heb je klachten of moet je in Quarantaine, dan is het mogelijk de les online bij te wonen.

Nieuwe cursus?

Wil je graag een cursus of opleiding volgen? Je kunt je gerust inschrijven via de website.

Al onze nieuw startdata zijn alleen onder voorbehoud, omdat niet zeker is of er weer nieuwe maatregelen getroffen worden.

Vragen?

Heb je nog vragen? Via een vrijblijvend studie advies gesprek kun je al je vragen stellen. Dat kan per telefoon, zoom of op onze locatie.

Neem contact op

Voor onze klassikale lessen hebben wij een zo “corona-veilig” mogelijke lesomgeving ingericht. Onze lokalen hebben alleen 1,5 meter werkplekken, er is een camera-tafel om werk aan de klas te kunnen tonen, ben je in quarantaine dan kun je via Zoom toch deelnemen aan de les. Ieder lokaal is voorzien van ontsmettings-gel en ontsmettingsdoekjes voor muizen, toetsenborden en beeldschermen. De kantine is gesloten, de docent haalt de koffie, eten doe je op je eigen plek. In de gangen houden we 1,5 m afstand en houden we rechts. Lees en/of download verder de pdf met het gmi-protocol: gmi-protocol-blijf-en-doe-veilig.pdf.

Het is zeker wel mogelijk om cursussen online te volgen. Speciaal voor deze tijd waarin we allemaal zijn beperkt in onze bewegingsvrijheid, bieden we een aantal van onze cursussen via Livestreaming aan. Zo kun je deze tijd goed besteden aan het vanuit huis leren van bijvoorbeeld de Adobe software programma’s: Photoshop, Illustrator, InDesign of Animate. Of een introductie cursus volgen op het gebied van Webdevelopment.

Wil je meer weten? Kijk op de pagina: Prive Cursus-Blended. Staat de cursus die je online wilt volgen er niet bij? Overleg dan even met ons cursusbureau of deze niet toch online te volgen is.

Kijk bij de algemene voorwaarden voor ons beleid bij afstandsleren.

Al ons andere aanbod is klassikaal, maar als een deelnemende cursist klachten heeft of in quarantaine moet, is het wel mogelijk de klassikale les tijdelijk digitaal bij te wonen.

Je kunt je gewoon inschrijven via de website, maar de startdatum is onder voorbehoud en kan een andere datum worden.

Alle cursussen en opleidingen zijn we opnieuw aan het inplannen. Als je bent ingeschreven krijg je vanzelf bericht over nieuwe cursusdata mocht dat het geval zijn. Mochten de nieuwe data je niet uitkomen, dan heb je natuurlijk het recht om je inschrijving kosteloos te annuleren of opgeschoven te worden naar een andere datum.

Was je al ingeschreven in een cursus voordat de lock down inging, maar was deze cursus nog niet gestart, dan gaan we in overleg met de ingeschreven cursisten nieuwe cursusdata afspreken. Ook hier geld dat je kosteloos kunt annuleren, mochten de nieuwe data je niet uitkomen.

De startdata die je op de website vind, zijn onder voorbehoud en kunnen veranderen vanwege de onzekerheden van de pandemie. Je kunt je inschrijven voor alle cursussen en opleidingen, maar zie de datum als nog nader te bepalen. lees ook bij: Inschrijven tijdens de Corona-crisis

Klassikale lessen worden geen online lessen, maar worden tijdens een lock down alleen gepauzeerd. In enkele gevallen, als de inhoud het toelaat en de gehele klas ermee akkoord gaat, vervolgen we de lessen online. Al ons regulier aanbod is in principe klassikaal en dat willen we graag zo houden vanwege de meerwaarde hiervan. Als een deelnemende cursist klachten heeft of in quarantaine moet, is het wel mogelijk de klassikale les tijdelijk digitaal via een zoom-verbinding bij te wonen.

Het is ook mogelijk om een aantal cursussen online te volgen, dan moet je zelf voor een online of blended cursus kiezen. Kijk bij onze blended studies welke dat zijn en hoe dat werkt.

Klassikale lessen weer gestart!

Vanaf vrijdag 5 Maart geven we aan al onze dag en avond cursussen en opleidingen weer klassikale lessen. We nemen voorzorgsmaatregelen zoals vastgelegd in ons protocol:gmi-protocol-blijf-en-doe-veilig.pdf.

Avondlessen?

In verband met de avondklok is het helaas nog niet mogelijk de avondopleidingen face to face te laten plaatsvinden. Deze zetten we zolang online voort, waarbij vooraf aan de deelnemende cursisten toestemming wordt gevraagd, om één les in twee zoom avonden online voort te zetten.

Les volgen bij klachten?

 • Heb je klachten of moet je in Quarantaine, dan is het mogelijk de les online bij te wonen.

Nieuwe cursus?

Wil je graag een cursus of opleiding volgen? Je kunt je gerust inschrijven via de website.

 • Al onze nieuw startdata zijn alleen onder voorbehoud, omdat niet zeker is of er weer nieuwe maatregelen getroffen worden.

Vragen?

Heb je nog vragen? Via een vrijblijvend studie advies gesprek kun je al je vragen stellen. Dat kan per telefoon, zoom of op onze locatie.

Neem contact op

Maandag 1 Maart nemen we de beslissing of we vanaf vrijdag 5 Maart weer klassikale lessen gaan/mogen geven. Iedereen uit onze lopende cursussen en opleidingen krijgt via de mail bericht wat ons besluit gaat zijn en onder welke voorwaarden. Ook krijg je die week een nieuw rooster.

In verband met de avondklok is het helaas nog niet mogelijk de avondopleidingen face to face te laten plaatsvinden. Deze zetten we zolang online voort, waarbij vooraf voor iedere klassikale les, aan de cursisten toestemming wordt gevraagd, de betreffende les in twee zoom avonden online voort te zetten.

Helaas is er nog steeds niet veel duidelijkheid over wanneer we uit deze tweede lock down komen. Wij gaan er tot nu toe nog steeds vanuit dat we in week 10, vanaf 8 Maart weer klassikale lessen kunnen geven. Zodra blijkt dat we dat goed hebben aangevoeld, krijgt iedereen uit onze lopende cursussen en opleidingen via de mail bericht met dit heugelijke nieuws en een nieuw rooster.

Heb je je wel ingeschreven op een cursus of opleiding maar is deze vanwege de Covid pandemie nog niet begonnen, dan krijg je ook bericht, zodra we weten wanneer we van start kunnen gaan. Je krijgt dan een nieuwe startdatum toegestuurd, en mocht deze je niet uitkomen dan mag je kosteloos annuleren of opgeschoven worden naar een volgende startdatum.

Heb je interesse in een cursus of opleiding, vraag gratis studieadvies aan, of schrijf je in. Als je bent ingeschreven gelden voor jou dan dezelfde regels als hierboven.

Voor onze huidige cursisten doen we momenteel wat we kunnen. De grafische opleidingen hebben een aantal klassikale lessen ingeruild tegen online lessen. De Web opleidingen hebben een extra opdracht gekregen om in oefening te blijven. De DTP opleidingen staan helaas even on hold.

Voor al onze cursisten geld: blijf in oefening, maak nog eens die opdracht waar je moeite mee had, verzin zelf een variant of iets nieuws om te maken.

Heb je technische problemen, meld het svp aan onze helpdesk

Wil je toch graag aan een cursus beginnen, vraag dan naar de online opties of kijk bij de Blended cursussen of er iets voor jou bij zit.

We checken regelmatig de mail en zijn verder gewoon telefonisch bereikbaar.

Blijf gezond en houd je mail in de gaten.

Hopelijk tot gauw!

De lock down wordt nog 3 weken verlengd. Wij gaan er eigenlijk vanuit dat dit niet de laatste verlenging gaat worden en mikken op wellicht begin Maart weer opstarten. Momenteel zijn we druk in beraad over de consequenties voor onze lopende en nieuwe opleidingen en cursussen. We vragen nog even geduld, want het kost wat tijd om te overleggen en plannen uit te denken.

Uiterlijk eind deze week kan elke cursist die bij ons staat ingeschreven een mail verwachten met onze plannen voor de komende tijd.

Cursisten uit de lopende opleidingen hebben inmiddels een mail ontvangen. Daarin voorstellen voor gedeeltelijke online lessen of extra huiswerkopdrachten.

Kijk in de tussentijd zelf of je al je opdrachten en caseopdrachten hebt bijgewerkt, neem alle stof tot nu toe nog even goed door, oefen met wat eigen opdrachtjes en mocht je vastlopen dan kun je via de leeromgeving je docent en je medeleerlingen om raad vragen.

Heb je technische problemen, meld het svp aan onze helpdesk. We checken regelmatig de mail en zijn verder gewoon bereikbaar.

Blijf gezond en houd je mail in de gaten.

Na de persconferentie van 12 januari kunnen we pas besluiten of we 18 januari weer gaan beginnen of dat verlenging van de pauze noodzakelijk is. Als we weer mogen starten gaan alle opleidingen en cursussen klassikaal verder vanaf de lessen waar we in de week van 16 December 2020 zijn gestopt.

 • Alle cursisten uit onze lopende opleidingen krijgen een mail met de nieuwe opstartdata.
 • Alle andere cursussen en opleidingen krijgen een nieuwe startdatum en worden opnieuw ingeroosterd eventueel in overleg met reeds ingeschreven cursisten.
 • Kijk voor nieuwe inschrijvingen bij het onderwerp ‘inschrijven tijdens de Corona-crisis’, voor de voorwaarden.

Examens DTP Basis en Professional gaan door!

Zoals aangekondigd, de examens van DTP basis en DTP Professional op maandag 4 en dinsdag 5 januari 2021, gaan door.

Mocht je echt niet in de gelegenheid zijn om het examen op die dag af te leggen, in quarantaine zijn of ziekte verschijnselen hebben,  laat ons dat svp op tijd via de info- mail weten, dan maken we een aparte regeling voor jou.

Studieadvies? Stuur ons een berichtje dan plannen we dat in, via Zoom of per telefoon

Blijf gezond en voor iedereen fijne feestdagen.

Alle klassikale lessen gepauzeerd vanaf 16 december 2020.

In verband met de tweede Lock Down hebben we besloten met ingang van 16 december 2020 onze klassikale lessen op pauze te zetten. We hebben ons besluit gebaseerd op het advies van de branchevereniging; NRTO met betrekking tot: Niet overheids erkende trainingen, opleidingen, cursussen en examens. Na de persconferentie van 12 januari kunnen we pas besluiten of we 18 januari weer gaan beginnen of dat verlenging van de pauze noodzakelijk is.

Onze lopende cursussen en opleidingen:

Al onze cursisten uit de lopende opleidingen hebben via de mail bericht gehad van Gmi designschool over het stoppen van de lessen vanaf 16 december 2020.

De examens mogen in overleg met de kandidaten wel doorgaan op de geplande data. Ook hierover is en wordt gecommuniceerd. Ben je bezig met examens? Houd svp je mail in de gaten.

Voor alle lopende opleidingen en cursussen komt er een nieuw rooster zodra duidelijk wordt wanneer we weer verder mogen gaan met klassikaal lesgeven. We zullen noodgedwongen opschuiven in de tijd.

Voor nu: neem lekker even vakantie. En daarna, verzin voor jezelf wat leuke opdrachten en oefen veel. Blijf vooral gezond.

Bereikbaarheid Gmi designschool

Gmi designschool is  bereikbaar via telefoon en via de mail voor vragen en advies gesprekken. Mocht je informatie willen over een studie route, of vragen hebben wat voor jou het beste studie advies zou zijn? Neem dan contact op met ons, we maken een afspraak en nemen uitgebreid de tijd voor jou.