Werken met CSS en HTML is de belangrijkste basistechniek in het bouwen van websites. De opmaak van elke website, web app of ebook berust voor een belangrijk deel op HTML en CSS. In de Cursus HTML en CSS Vervolg werk je verder aan de opmaak van de pagina’s,  en pas je deze aan voor de verschillende devices, zoals desktop, mobile of tablet. CSS, in combinatie met HTML, eventueel aangevuld met javascript technieken.

De cursus HTML en CSS Vervolg behandelt verder de ontwikkelingen in responsive web design; het beschrijven van de volledige layout van een pagina in CSS en ook het dynamisch aanpassen van de layout aan diverse schermformaten. Je leert 1-, 2- en 3-koloms layouts te bouwen met vaste en variabele kolombreedte. Ook leer je headers aan de layout toe te voegen en footers die meeschuiven met de variabele content van de pagina’s. De typografische opmaak met CSS stijldefinities komt ook uitgebreid aan bod, zoals voor het opmaken van menu-items in hoofd- en submenu’s, ook hier weer dynamisch toegespitst op verschillende devices. Je maakt in verband hiermee ook kennis met de nieuwste mogelijkheden van CSS en HTML, en  krijgt alvast een kijkje in de kracht van het gebruik van een scripttaal als bijv. Javascript.

Programma HTML en CSS Vervolg

  • CSS stijldefinities, classes
  • CSS en HTML voor tekstopmaak, tabellen en formulieren
  • CSS toepassen voor de layout van pagina’s
  • De begrippen Float, Relative en Absolute, Flex en Grid Layout
  • 1, 2 en 3 koloms layout, vaste en variabele kolombreedte
  • Nieuwe mogelijkheden met HTML5 en CSS
  • Javascript en mediaQuery’s
Onmisbaar ook voor de moderne webdesigner zijn de nieuwste technieken op het gebied van responsive design. De cursus  HTML en CSS Responsive is hierdoor dan ook een logische volgende stap. Met een goede kennis van programmeertalen kan de professionele webbouwer voldoen aan de veelzijdige eisen van de zich snel ontwikkelende markt. De cursus HTML en CSS Vervolg technieken is dan ook een goede voorbereiding op het werken met scripttalen als Javascript, PHP en MySQL. Kijk bij het studieprogramma van Web developer en Web front end en Web back end developer voor meer informatie.

Subsidies?

Kijk voor subsidie mogelijkheden op onze pagina: subsidies.