Je eigen logo ontwerpen: hartstikke leuk, maar het blijkt ook best wel moeilijk te zijn als je eraan begint. Er zijn zoveel keuzes die je kunt maken en daarnaast is het erg moeilijk om objectief naar je eigen tekeningen te kijken. Goede logo’s maken is een specialisme, maar je moet ergens beginnen. Daarom laten we je in deze eendaagse workshop meemaken hoe je bijvoorbeeld tot een goed logo kunt komen. Ben je na deze workshop geïnteresseerd geraakt in het proces van het ontwerpen en alle vakgebieden die daarbij horen? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld onze Opleiding Grafische Vormgeving of vraag een vrijblijvend studie advies gesprek aan. Ondertussen telt de uitgave die je hebt gedaan aan deze workshop mini mooi mee met de berekening van je persoonlijke “leven lang leren” korting.

Kenmerken van een goed logo

Een goed logo is herkenbaar en versterkt je merk op een positieve manier.
Een logo dat zich onderscheid tussen alle andere beeldelementen valt meer op.

1-Logo-schetsen
2-Logo's-monogram
1-Logo's-monogram
VB-visitekaartjes

In deze workshop gaan we soorten logo’s bekijken, zelf een logo ontwerpen en dit toepassen op een visitekaartje. We gebruiken hiervoor de Adobe software Illustrator en InDesign.

Laptop en software mee?

Bij Gmi designschool zijn de lokalen volledig ingericht, met computers en software. Voor het meedoen aan deze mini workshop hoef je dus geen laptop mee te nemen of software aan te schaffen. Ook koffie en thee is gratis. Neem wel een boterhammetje mee voor tijdens de lunchpauze van een half uur. Een printje mee naar huis nemen? Ook dat is bij ons gratis.

Studieprogramma Logo ontwerpen

– Soorten logo’s bekijken

– Idee schetsen maken voor een eigen logo en dit bespreken

– Lettertypes onderzoeken

– Logo uitwerken in Illustrator

– Logo toepassen op een visitekaartje in In-Design

– Pdf maken en printen