Je eigen logo ontwerpen: hartstikke leuk, maar het blijkt ook best wel moeilijk te zijn als je eraan begint. Er zijn zoveel keuzes die je kunt maken en daarnaast is het erg moeilijk om objectief naar je eigen tekeningen te kijken. Goede logo’s maken is een specialisme, maar je moet ergens beginnen. Daarom laten we je in deze eendaagse workshop meemaken hoe je bijvoorbeeld tot een goed logo kunt komen.

EXTRA: workshop + een basis DTP cursus-combi:

Speciaal voor alle belangstellenden, bieden we deze workshop ook aan als een combi pakket tezamen met een van de basis DTP cursussen: Illustrator Basis, Photoshop Basis of InDesign Basis. Op dit pakket krijg je € 150,- korting.

  • Workshop Logo Ontwerpen: € 400,-
  • een basis DTP cursus:  € 900,-

Combipakket: Pakketkorting: € 150,- = € 1150,-

Kenmerken van een goed logo

Een goed logo is herkenbaar en versterkt je merk op een positieve manier.
Een logo dat zich onderscheid tussen alle andere beeldelementen valt meer op.

In deze workshop gaan we soorten logo’s bekijken, zelf een logo ontwerpen en dit toepassen op een visitekaartje. We gebruiken hiervoor de Adobe software Illustrator en InDesign. Ook interessant als je deze programma’s nog nooit hebt gebruikt. De docent vertelt je precies welke stappen je moet doen. Leuke kennismaking met de mogelijkheden van deze DTP software.

Meer leren?

Ben je na deze workshop geïnteresseerd geraakt in het proces van het ontwerpen en alle vakgebieden die daarbij horen? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld onze Opleiding Grafische Vormgeving. Om je ideeen digitaal technisch goed te kunnen uitvoeren, heb je een solide basis in de Adobe Software nodig. Deze bieden we jou in onze opleiding DTP Professional.

Studie Advies?

Vraag een vrijblijvend studie advies gesprek aan om te kijken wat voor jou de beste studieroute zou zijn, op weg naar een mooi vak in de creatieve media. Ondertussen telt de uitgave die je hebt gedaan aan deze workshop mini mooi mee met de berekening van je persoonlijke “leven lang leren” korting.

Laptop en software mee?

Bij Gmi designschool zijn de lokalen volledig ingericht, met computers en software. Voor het meedoen aan deze mini workshop hoef je dus geen laptop mee te nemen of software aan te schaffen. Ook koffie en thee is gratis. Neem wel een boterhammetje mee voor tijdens de lunchpauze van een half uur. Een printje mee naar huis nemen? Ook dat is bij ons gratis.

Programma Logo Ontwerpen

– Soorten logo’s bekijken

– Idee schetsen maken voor een eigen logo en dit bespreken

– Lettertypes onderzoeken

– Logo uitwerken in Illustrator

– Logo toepassen op een visitekaartje in In-Design

– Pdf maken en printen

Subsidies?

Kijk voor subsidie mogelijkheden op onze pagina: subsidies.