Een spannend ontwerp maken voor een logo, affiche, brochure, banner of website. Dat leer je in de Opleiding Mediavormgeving Basis, waarbij het creatief leren omgaan met typografie, kleur, afbeelding en vlakverdeling centraal staat. De docenten vertellen je daarbij alle achtergronden en regels over o.a lettertypes, leesbaarheid, kleurcontrasten, vormcontrasten en vlakverdeling. Want iedere creatief die met de regels wil breken zal ze eerst moeten kennen.

De docenten waar je dit allemaal van gaat leren zijn stuk voor stuk professionals uit het vak, die zelf dagelijks bezig zijn als grafisch vormgever en die hun vaardigheden graag op jou willen overbrengen. Zij stimuleren je je creativiteit te ontwikkelen en geven je de juiste basis voor het werk van de grafisch vormgever.

Mediavormgeving Basis is de eerste module van de Opleiding Grafische Vormgeving. In deze opleiding kun je je creativiteit nog verder ontwikkelen. En een nieuwe stap in je loopbaan maken, een switch naar een creatieve baan in de mediabranche. Deze opleiding geeft je de juiste basis. Je leert alle basisprincipes die belangrijk zijn bij het maken van een sterk en origineel grafisch of digitaal ontwerp. Zodat ook jouw ontwerpen aantrekkelijk worden, goed communiceren en goed leesbaar zijn. Daarnaast leer je hoe je de layout van een pagina, banner of website zodanig vormgeeft dat het de kijker weet te boeien en de aandacht vasthoudt.

De opleiding is ook zeer geschikt voor communicatie- en traffic medewerkers die in hun werk veel contact hebben met creatieven. Met deze opleiding krijg je de juiste basis om een betere gesprekspartner te zijn en om het vormgevingsproces in goede banen te leiden.
In de Opleiding DTP-professional is Media Vormgeving basis een optionele derde module, als  kennismaking met ontwerpvaardigheden aanvullend op de veelal toegepaste vaardigheden die men in deze opleiding leert.

Programma Vormgeven en Layout

  • Crossmedia vormgeven
  • Typografie in de layout
  • Afbeeldingen in de layout
  • Tekst en beeld afstemmen
  • Balans op de pagina
  • Contrast op de pagina
  • Werken met een stramien
  • Hiërarchie in de layout
  • Leesbaarheid
  • Grafische variabelen
De cursus Vormgeven en layout is ook de laatste module in de Opleiding Mediavormgeving Basis. Na deze opleiding kunt u uw creativiteit verder ontwikkelen in de Opleiding Grafische Vormgeving

Stap subsidie beeindigd

Je kunt voor ons aanbod niet meer de STAP subsidie gebruiken. Deze is alleen nog maar geldig voor door OCW erkende MBO en HBO opleidingen. Wij zijn particulier onderwijs. Kijk voor andere subsidie mogelijkheden op onze pagina: subsidies.