Subsidies

Fiscale aftrek

Als u de opleiding zelf moet financieren, is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor fiscale aftrek. Als particulier kunt u de studiekosten fiscaal als persoonsgebonden aftrek van uw inkomen aftrekken. Voorwaarde is wel dat de studie gericht is op uw beroep of uw aankomend beroep (er zijn nog andere voorwaarden, raadpleeg daarvoor de website van de belastingdienst).

En wellicht heeft u nog extra studiekosten voor de aanschaf van software en een computer. Ook deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Volgens de belastingdienst (2014) kunt u de volgende uitgaven opgeven:

studieboeken
Lesgeld
Afschrijving van duurzame goederen (computer e.d.)

Lees meer op de site van de belastingdienst.

NIEUW: STAP-budget

www.nrc.nl

Het kabinet introduceert een persoonlijk ontwikkelbudget voor extra scholing waar alle Nederlanders aanspraak op kunnen maken. Hiermee kunnen honderdduizend tot tweehonderdduizend mensen een budget van 1.000 tot 2.000 euro ontvangen om zich bij te laten scholen.

Dit melden het ministerie van Sociale Zaken en het ministerie van Onderwijs maandag. In totaal is er 200 miljoen euro beschikbaar voor de regeling.

Deze zogeheten STAP-budget gaat de fiscale scholingsaftrek vervangen. Met deze aftrek konden mensen bij de aangifte voor de inkomstenbelasting de kosten voor sommige opleidingen en studies aftrekken.

In de nieuwe regeling kunnen mensen zich online aanmelden voor een budget. Volgens het ministerie van Sociale Zaken zal een breed scala aan opleidingen en cursussen in aanmerking komen voor een subsidie.

De overheid wil met de nieuwe regeling ervoor zorgen dat mensen zich meer laten bijscholen. Nu gebeurt dat nog niet regelmatig, merkt het ministerie op.

“Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. En dat ze daarmee aan de slag gaan. Dat moet vanzelfsprekend worden”, verklaart minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

Wil je je kansen op werk vergroten met een opleiding, cursus of training? Via het UWV kun je subsidie aanvragen voor een studie bij Gmi designschool.┬á Ze geven deze subsidie vaak alleen bij kansrijke beroepen. Gmi designschool heeft meerdere opleidingen die opleiden tot een kansrijk beroep. Een kansrijk beroep is een beroep waar in Nederland op een moment veel vraag naar is of wordt verwacht….lees meer over ons aanbod voor een kansrijk beroep

Gmi designschool heeft meerdere opleidingen die uitermate geschikt zijn als re-integratie traject. Het is goed mogelijk dat u voor uw re-integratie in aanmerking kunt komen voor onze opleidingen. Gmi designschool, in samenwerking met het re-integratie bedrijf, helpt u graag bij het ontwikkelen van uw opleidingsplan.

Het A&O Fonds Grafimediabranche heeft een brede doelstelling voor aangesloten leden. Lees meer over het mede-financieren van nationale en internationale subsidiabele activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt bevorderende activiteiten. www.aenofondsgrafimedia.nl/