Fiscale aftrek

Als u de opleiding zelf moet financieren, is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor fiscale aftrek. Als particulier kunt u de studiekosten fiscaal als persoonsgebonden aftrek van uw inkomen aftrekken. Voorwaarde is wel dat de studie gericht is op uw beroep of uw aankomend beroep (er zijn nog andere voorwaarden, raadpleeg daarvoor de website van de belastingdienst).

En wellicht heeft u nog extra studiekosten voor de aanschaf van software en een computer. Ook deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Volgens de belastingdienst (2014) kunt u de volgende uitgaven opgeven:

studieboeken
Lesgeld
Afschrijving van duurzame goederen (computer e.d.)

Lees meer op de site van de belastingdienst.

Wil je je kansen op werk vergroten met een opleiding, cursus of training? Dan kun je gebruikmaken van een UWV scholingsvoucher. Dit is een subsidie voor een opleiding die je bij UWV kunt aanvragen.  Gmi designschool heeft meerdere opleidingen die opleiden tot een kansberoep. Een kansberoep is een beroep waar in Nederland op dit moment veel vraag naar is of wordt verwacht….lees meer over ons aanbod voor een kansberoep

Gmi designschool heeft meerdere opleidingen die uitermate geschikt zijn als re-integratie traject. Het is goed mogelijk dat u voor uw re-integratie in aanmerking kunt komen voor onze opleidingen. Gmi designschool, in samenwerking met het re-integratie bedrijf, helpt u graag bij het ontwikkelen van uw opleidingsplan.

Het A&O Fonds Grafimediabranche heeft een brede doelstelling voor aangesloten leden. Lees meer over het mede-financieren van nationale en internationale subsidiabele activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt bevorderende activiteiten. www.aenofondsgrafimedia.nl/