SLIM Subsidie Samenwerkingsverband 2024

Homepage » Blog » SLIM Subsidie Samenwerkingsverband 2024

Je wilt investeren in de ontwikkeling van medewerkers? Dan is de SLIM subsidie 2024 iets voor jou!

Van 3 juni  t/m 31 juli 2024 is er een speciale openstelling voor samenwerkingsverbanden, en kunnen bedrijven uit het mkb de SLIM subsidie samenwerkingsverband 2024 aanvragen.

SLIM Subsidie Samenwerkingsverband 2024

Een verzamelpagina met subsidiemogelijkheden ter ondersteuning van het leven lang ontwikkelen.

https://www.ser.nl/nl/thema/leven-lang-ontwikkelen/regels

Studiekosten aftrekbaar als u ondernemer bent of inkomsten uit overig werk hebt

Als u ondernemer bent of inkomsten uit overig werk hebt en als uw studiekosten zakelijk zijn, zijn ze aftrekbaar. Dat is dus het geval als u de kosten maakt in het belang van uw onderneming. Maar de kosten zijn alleen aftrekbaar als u ze maakt om bestaande vakkennis op peil te houden. Als u de kosten maakt om nieuwe kennis te verwerven, zijn de kosten niet aftrekbaar als zakelijke kosten.

De grens tussen ‘op peil te houden van bestaande kennis’ en ‘verwerven van nieuwe kennis’ is lastig aan te geven. Twijfelt u? Laat u dan goed adviseren.

Fiscale aftrek

Tot 1 januari 2022 was het voor werkenden en werkzoekenden mogelijk om bij de aangifte inkomstenbelasting scholingskosten af te trekken. Deze kosten zijn nu niet meer aftrekbaar.

STAP-budget

Het STAP-budget is opgehouden te bestaan. Tot eind 2023 is het alleen nog maar aan te vragen voor door OCW goedgekeurde opleidingen. Wat er daarna met het STAP budget gebeurt is nog onbekend.

Werknemer gaat studeren, werkgever vergoed studie

Het kan voor werknemers een aantrekkelijke optie zijn om een studie te volgen die wordt vergoed vanuit de gerichte vrijstelling binnen de werkkosttenregeling (WKR).
Wanneer een werknemer een studie volgt die is gericht op het beroep – huidig of toekomstig – valt de vergoeding van studiekosten namelijk onder de gerichte vrijstelling binnen de WKR. Hierdoor kan een werkgever onbelast studiekosten verstrekken of vergoeden aan de werknemer. Dit verbetert niet alleen de arbeidsmarktpositie van de werknemer, maar zorgt ook voor meer talent retentie.

UWV scholingsdiensten

Ben je werkloos of anderszins zonder werk? Wil je je kansen op werk vergroten met een opleiding, cursus of training? Via het UWV kun je subsidie aanvragen voor een studie bij Gmi designschool. Wij hebben met het UWV een scholingscontract.  Gmi designschool heeft meerdere opleidingen die opleiden tot een kansrijk beroep. Een kansrijk beroep is een beroep waar in Nederland op een moment veel vraag naar is of wordt verwacht en waar het UWV subsidie voor kan geven…..lees meer over ons aanbod voor een kansrijk beroep

Gmi designschool heeft meerdere opleidingen die uitermate geschikt zijn als re-integratie traject. Het is goed mogelijk dat u voor uw re-integratie in aanmerking kunt komen voor onze opleidingen. Gmi designschool, in samenwerking met het re-integratie bedrijf, helpt u graag bij het ontwikkelen van uw opleidingsplan.

Het A&O Fonds Grafimediabranche heeft een brede doelstelling voor aangesloten leden. Lees meer over het mede-financieren van nationale en internationale subsidiabele activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt bevorderende activiteiten. www.aenofondsgrafimedia.nl/

Subsidie voor scholing van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Voor scholing basisvaardigheden en beroepsvaardigheden. Subsidieaanvragen voor projecten kunnen worden ingediend in de periode van 2 oktober 2023, 9:00 uur tot en met 2 februari 2024, 17:00 uur. Subsidieaanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Meer weten?

Heb je een digitaal project voor ogen, maar ben je nog op zoek naar financiering? Verschillende fondsen dragen daar graag aan bij. DEN zet een aantal belangrijke fondsen op een rijtje en denkt met je mee bij het vinden van de juiste subsidieregeling. Lees meer bij ‘DEN’…