Wil je Grafisch Vormgever worden?

Dan kun je bij Gmi kiezen uit een aantal verschillende studieroutes richting onze opleiding Grafische Vormgeving. Wij adviseren je eigenlijk om in je route vooraf ook een hele goede scholing te verkrijgen op het gebied van DTP en daarnaast of eventueel achteraf van Webdesign.

Wil je meer weten over de startdata, het studieprogramma, om je in te schrijven en de prijzen voor de opleiding? ga dan direct naar de Opleiding Grafische Vormgeving.

Wil je meer weten over mogelijke studieroutes, lees dan verder op deze pagina.

Mogelijke studieroutes:

Voordat je aan de opleiding Grafische Vormgeving begint, dien je een goede scholing te volgen op het gebied van DTP vaardigheden. Als Grafisch Ontwerper moet je namelijk goed thuis zijn in de Adobe Software: Illustrator, Photoshop en InDesign, om je ontwerpen te kunnen digitaliseren en ook goed te presenteren. Je kunt deze vaardigheden bij ons opdoen via losse cursussen, maar ook door deel te nemen aan DTP Basis, de basis module van de opleiding DTP professional, of natuurlijk nog beter, eerst de gehele opleiding DTP-professional te volgen.

Losse Cursussen – Grafisch Vormgever: de kortste route ziet er minimaal zo uit.

DTP Basis – Grafische Vormgeving: Een iets langere route zal je studie meer gewicht geven. Door bijvoorbeeld als voortraject het basis deel van de opleiding DTP professional te volgen, heb je behalve de minimaal vereiste cursussen, ook de cursus InDesign Vervolg waarin je drukwerk voor meerdere pagina’s leert voorbereiden. Ook sluit je af met 3 examens en krijg je het certificaat DTP-Basis.

DTP Professional – Grafische Vormgeving: De langste en beste route. Veel zul je ook gaan ontwerpen voor drukwerk, bijv verpakkingen en posters. Hoe je dat drukwerk goed moet aanleveren en hoe je een goede Pdf moet maken leer je in het tweede deel van de opleiding DTP professional. Mocht je na de gehele opleiding DTP professional met de opleiding Grafisch Vormgeven beginnen dan neem je de route:

DTP- Grafische Vormgeving-Webdesigner: Is de meest uitgebreide route. Voor het ontwerpen van websites zul je ook vaak gevraagd worden als Grafisch Vormgever. Daartoe is het onmisbaar om basis kennis te hebben van HTML en CSS en enige notie van hoe een website zich gaat aanpassen aan verschillende apparaten. Je opleiding aanvullen met Webdesign Basis of de opleiding Webdesigner, geeft je zo een fikse voorsprong op de markt.

In de afbeeldingen hieronder kun je nogmaals zien welke eisen minimaal gesteld zijn en wat we je daarnaast aan verschillende uitbreidingen kunnen bieden. natuurlijk ben je ook welkom om gratis en vrijblijvend een studie advies gesprek aan te vragen, waarin we samen met jou een goede studieroute kunnen samenstellen.

route: Losse cursussen – Grafische Vormgeving

Prijs: € 6.450,00 ( zonder leven lang leren korting )
aan een aantal minimale DTP vaardigheidseisen zul je moeten voldoen om aan de kern van de opleiding Grafische Vormgeving te kunnen beginnen. Naast het diploma Grafische Vormgeving heb je dan ook de certificaten: Illustrator Basis of InDesign Basis en Photoshop Basis.

route: DTP Basis – Grafische Vormgeving

DTP basis is bijv een goede start voor een Grafische Vormgeving-Premium traject. het is aan jou en aan je wensen en mogelijkheden welke zwaarte je aan je opleiding wilt hangen en daarmee ook welke kansen je jezelf gaat geven op de arbeidsmarkt. Naast het diploma Grafische Vormgeving heb je dan ook het certificaat: DTP basis.

route: DTP Professional – Grafische Vormgeving

Als je na de opleiding DTP profesional de begint aan de opleiding Grafische Vormgeving, zul je merken dat je veel profijt hebt van de technische vaardigheden en alle know how die je hier hebt opgedaan. Je gaat dan voor Grafische Vormgeving Excellent. Een diploma Grafische Vormgeving en een diploma DTP professional.

route: Grafische Vormgeving – Webdesign Basis

route_gv-web-basis
Voor het ontwerpen van websites zul je ook vaak gevraagd worden als Grafisch Vormgever. Daartoe is het onmisbaar om basis kennis te hebben van HTML en CSS en enige notie van hoe een website zich gaat aanpassen aan verschillende apparaten.

route: Grafische Vormgeving – Webdesigner

route_gv-web
In onze opleiding webdesigner leggen we een gedegen fundament aan, waardoor je als Grafisch Vormgever je website ontwerpen ook zelf kunt uitvoeren, of in WordPress kunt aanpassen. Zo ben je optimaal geprepareerd voor je professionele leven.

route: Grafische Vormgever – Custom

Het kan natuurlijk zijn dat je al goede vaardigheden bezit op het ene of andere gebied en niet meerdere opleidingen kunt of wilt volgen. Daarom is het ook mogelijk je studieroute custom samen te stellen…aan een aantal minimale eisen zul je moeten voldoen om aan de opleiding Grafische Vormgeving te kunnen beginnen, echter het is aan jou, aan je wensen en je mogelijkheden welke zwaarte je aan je opleiding gaat hangen en daarmee natuurlijk ook welke kansen je jezelf gaat geven op de arbeidsmarkt. Je ben altijd welkom om gratis en vrijblijvend een advies gesprek aan te vragen, waarin we samen met jou een persoonlijk studietraject kunnen samenstellen.