korte basisopleiding duurzame modecollectie ontwerpen

Deze korte fashion design opleiding geeft je een snelle start als potentieel fashion designer die toekomst bestendige collecties weet te ontwikkelen. Je leert middels onderzoek en ontwerptechnieken je creatieve ideeën om te zetten tot een capsule collectie die je in een portfolio weet te presenteren. Door te experimenteren en te onderzoeken ontdek je welk carrière pad je in de mode wilt gaan volgen. Wellicht ontwikkel je je verder in een vervolgopleiding of ga je aan het werk in de duurzame mode-industrie.

Voor wie

Deze opleiding is voor toekomstige modestudenten ter voorbereiding op een MBO- of HBO-opleiding en iedereen met plannen in de modebranche die op zoek is naar basiskennis over het proces van design tot een collectieportfolio. Deze opleiding bestaat uit twee delen: in deel een ontwikkel je je “capsule collection”, in deel 2 leer je om je ontwerp technisch productie klaar te maken.

Korte inhoud

Deze korte opleiding is uitermate geschikt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in fashion design- en visualisatietechnieken. De deeltijd opleiding geeft je een introductie op het gebied van modegeschiedenis en hoe verschillende collecties tot stand komen door het jaar heen en hoe “Fast Fashion” zich o.a. verschilt van “Sustanable Fashion” (duurzame modecollecties). Je krijgt de kans je eigen marktonderzoek te doen en je klantprofiel te formuleren. Aan de hand van een introductie in ontwerptechnieken als het maken van mood- en trendboards, stoffen onderzoek, illustratie- en moulagetechnieken, ontwikkel je je eigen ontwerpmethoden. Digitaal werken aan mood boards, trend board en mode illustraties mag maar is geen verplicht onderdeel. Als eindproduct maak je een collectieplan voor een duurzaam ontwikkelde capsule collectie die in portfolio vorm in de groep wordt gepresenteerd en besproken.

Programma Fashion Design

deel 1- capsule collection

  • Fashion design introductie en onderzoek
  • Designproces beter begrijpen n.a.v. verschillende collectieplanningen
  • Mood- en trendboards maken
  • Ontwerpen met behulp van verschillende technieken (digitaal e/o handgemaakt)
  • Portfolio presentatie (digitaal e/o handgemaakt)

deel 2- productie voorbereiding

  • technische tekening maken
  • spec sheet
  • size table

Subsidies?

Kijk voor subsidie mogelijkheden op onze pagina: subsidies.