De opleiding Web Master bestaat uit de opleiding Webdesigner, aangevuld met de Web development module van de opleiding Web Developer. Deze module geeft een goede basis in het programmeren; iets waar de webdesigner steeds meer te maken krijgt. Goede kennis van HTML, CSS en basis begrip van Javascript jQuery, PHP en MySQL, betekent dat je als webdesigner bij blijft in de laatste ontwikkelingen. Deze talen worden alsmaar belangrijker in het bouwen van interactieve en dynamische websites. Na het succesvol afronden van de opleiding Web Designer is het mogelijk deze extra module te volgen. Hier leer je dus de basis van de veelgebruikte technieken Javascript en jQuery, maar ook van PHP en MySQL, gecombineerd met HTML en CSS. De module Web development is tevens een onderdeel van het WordPress Expert traject.

Programma Web Master

(Module Web Development)

In de eerste module gaan we in op de mogelijkheden van jQuery. Met jQuery is het mogelijk dynamische effecten en de website toe te voegen, zonder zelf uitvoerige Javascript code te hoeven schrijven. Dat doet het framework voor je. Zoals een eenvoudige game of poll, een gallery of wisselende banner. Maar kennis van Javascript is hierbij wel de basis. Vandaar dat we ook op de basisvaardigheden van Javascript ingaan, zodat je nog meer mogelijkheden krijgt in het programmeren.

In de tweede module gaat het meer om de zgn. backend technieken van PHP en MySQL. Deze technieken worden met name veel gebruikt bij het dynamisch tonen van allerlei informatie en data op de website, zoals productoverzichten, bestellijsten en persoonlijke gegevens van een ingelogde gebruiker. Deze data worden getoond vanuit een database, en het introduceren van werken met databases is dan ook een belangrijk onderdeel in deze module .
Aan het einde van de modules weet je hoe een database met MySQL wordt opgebouwd, wordt gevuld met data, en hoe de inhoud met PHP, Javascript en jQuery, wordt weergeven op de webpagina.

Heb je Web Master afgerond en wil je je verder ontwikkelen in het programmeren? Kijk bij de opleidingen WordPress Expert, Web Back End Developer en Web Front End Developer. Je kan in één van deze opleidingen doorstromen. De module Web Development van deze opleidingen heb je met het het behalen van de Web Master dan al gehad.

Subsidies?

Kijk voor subsidie mogelijkheden op onze pagina: subsidies.